Historie


Drukkerij en ontwerpatelier anno 1981

Image

Op 1 mei 1981 opent Argus haar deur aan de Steven Hoogendijkstraat (Feijenoord). Van meet af aan is het doel van Argus drukwerk te maken en vormgeving te verzorgen voor de non-profitsector. De rechtsvorm van de drukkerij is een stichting. Naast vormgeving en drukken wordt er in het pand een hoekje ingeruimd voor de verkoop van boeken, tijdschriften en kringloopmaterialen.

Het pand aan de Steven Hoogendijk- straat wordt al snel te klein en in 1984 verhuist Argus naar de Persoonsstraat. Van 1984 tot 1993 blijft Argus gevestigd aan de Persoonsstraat. In deze tijd groeit het aantal medewerkers uit van 2 naar 5 personen.

In 1991 wordt het duidelijk dat ook het pand aan de Persoonsstraat te klein wordt. Er worden nieuwe verhuisplannen gemaakt. Aan de Nassauhaven gaan een aantal panden tegen de vlakte. Pal tegenover de fabriek van Van den Bergh en Jurgens verrijst nieuwbouw. Dit wordt de nieuwe locatie van Argus. In november 1993 komt het nieuwe pand gereed. In december vindt de verhuizing plaats. Er is ruimte voor uitbreiding en er wordt een nieuwe drukpers aangeschaft. In 2006 bestaat Argus 25 jaar. Ter gelegenheid van dit jubileum is er een boek uitgegeven over de historie van de wijk Feijenoord.

In 2014 verhuist  Argus wederom. Voor het eerst naar de andere kant van de Maas. In een ondernemershuis aan de Lylantse Plein, waar vele andere (grafische) ondernemers gehuisvest zijn,  worden de werkzaamheden voortgezet.  Argus werkt…!